Инфо центар
VR

Вашиот врвен водич за стилови на ајлајнер за различни форми на очи

септември 29, 2022

Ако секогаш ги обвинувате вашите слаби вештини за правење совршена постава, можеби нема да биде така. Секој човек има очи со различна форма. Добрата вест е дека секоја форма може најдобро да извлече одреден изглед на ајлајнер. За среќа, точно знаеме која техника на лагер може да го подобри природниот облик на вашето око. Еве, се собравмеајлајнер со различни форми на очи стилови кои ќе ви помогнат да го пронајдете оној направен за вашите очи.


Лајнер за очи со различни форми на очи

1. Око со качулка

Ова е веројатно најкомплицираниот облик на око за работа. Тенките линии нема да се видат кога очите се отворени, задолжително избегнувајте ги. Правењето на густата постава е начин да се оди. Вклучувањето на удар е одличен додаток за подигнување на вашите овенати очни капаци. 

2. Бадемово око

Од безбедно играње со класична постава до забава со средно крило, можете да пробате каков било стил без да се грижите за тоа како ќе изгледа. Очите во облик на бадем изгледаат додворувачки во речиси сите изгледи на ајлајнер, вклучувајќи ги и густите и тенки линии. Со оваа разновидна форма на очи, никогаш не можете да погрешите со кој било изглед на лагер.


3. Тркалезно око

Целта мора да биде да се издолжи тркалезното око за да изгледа попривлечно. Одличен начин да се постигне тоа е со издолжување на поставата нанадвор и нагоре. Можете исто така да ја размачкате поставата во водната линија и горната линија на трепките како дополнителен врв.

4. Мало око

 За мали очи, издигнувањето со крилја е одлична опција. Мора да избегнувате да пакувате темни тонови во водната линија бидејќи тоа ќе даде илузија на помали очи. Наместо тоа, одете на тенки за да ја размачкате долната линија на трепките.

5. Големо око

Ако имате големи очи, голема е веројатноста дека веќе привлекувате големо внимание на вашите очи. Не двоумете се да пробате неконвенционални стилови на облоги бидејќи вашите очи лесно ќе ги извлечат, вклучувајќи двокрилни, среднокрилни итн. Обложувањето на внатрешните очи со црн пигмент е одличен начин да ја истакнете бојата на очите.


6. Монолидна

Предноста на монолидите е дека тие вадат облоги со живописни бои подобро од која било друга форма на очи. Започнете со затегнување на линијата на горните трепки и влегување со дебел ајлајнер. Не избегнувајте да го преувеличувате ударот, бидејќи може многу да ги дефинира вашите очи.


Најдобро место за купување ајлајнери со различни форми на очи

Кога купувате совршен ајлајнер, многу фактори доаѓаат во игра. Од конзистентноста до врвот на производот, секоја карактеристика може да влијае на перформансите на вашиот молив за очи. НаБанфи шминка линијата го лансираше својот нов ајлајнер откако ги разгледа сите овие фактори. Освен што ги надополнува различните облици на очи, овој ајлајнер е водоотпорен, долготраен, отпорен на пот и отпорен на дамки.


Заклучок

Исто како што уникатните преправки можат да надополнат различна облека, на ист начин, различните облици на очи изгледаат добро со одредени стилови на молив за очи. Во овој водич, истакнавмеајлајнер со различни форми на очи стилови. Се надеваме дека тоа може да биде корисно во изборот на вистинскиот изглед за вас.

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --
Chat
Now

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
繁體中文
简体中文
русский
Português
한국어
日本語
italiano
français
Español
Deutsch
العربية
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски